Over mijzelf Hera Kramer

Constipatie verdween bij mij helemaal door homeopathie
In mijn pubertijd kwam ik voor het eerst zelf in aanraking met homeopathie. Ik had in die tijd last van enorme constipatie. Na allerlei huismiddeltjes geprobeerd te hebben, kwam ik bij de huisarts. Die schreef me een regulier middel tegen constipatie voor. Dat hielp goed. Ik moest echter steeds meer van het middel nemen en na verloop van tijd werkte ook dat niet meer omdat mijn darmen “lui” geworden waren. Uiteindelijk maar eens een homeopaat bezocht. Na een uitgebreid consult kreeg ik een homeopathisch middel en mijn constipatie was na een week al een stuk verbeterd. Na een paar maanden was mijn stoelgang weer normaal.

Mijn zoon heeft sinds zijn 1e geen bronchitis meer door homeopathie
Onze zoon kreeg als baby bronchitis. Na een antibioticakuur leek het probleem opgelost, maar een paar maanden later kreeg hij weer bronchitis en ook weer antibiotica, nu zelfs 2 kuren. Daar waren we niet blij mee. We hebben toen gekozen voor een homeopathische behandeling. Daarna heeft onze zoon nog een paar keer bronchitisachtige klachten gehad, maar door herhaling van het middel waren zijn klachten snel verdwenen en hebben we nooit meer antibiotica hoeven te gebruiken. Sinds zijn 1e levensjaar heeft hij geen bronchitis meer gehad.

Dit was voor mij de aanleiding om een EHBO cursus homeopathie te gaan doen. Ik werd steeds enthousiaster over de mogelijkheden van homeopathie en heb toen de keus gemaakt om zelf homeopaat te worden.

Ik wordt blij van…
Bij iedere patiënt vind ik het nog steeds fantastisch om te zien hoe klachten genezen of verbeteren na het passende homeopathische middel. En dat zonder onderdrukking of vervelende bijwerkingen. Dat geeft mij iedere keer weer de bevestiging dat homeopathie echt het verschil kan maken.

Opleidingen

Je wordt niet zo maar klassiek homeopaat. Eerst volg je de basisopleiding. Bij mij was dit:

Daarna heb ik nog een vervolgopleiding gedaan:

  • Senior Homeopaat: 3-jarige opleiding van Professor George Vithoulkas van de International Academy of Classical Homeopathy,  Griekenland. Deze opleiding werd verzorgd door Erik van Woensel, een internationaal werkend homeopaat. Professor Vithoulkas heeft meer dan 50 jaar ervaring in het vak en wordt gezien als ‘s wereld meest gerenommeerde homeopaat van dit moment. Voor zijn baanbrekende werk heeft hij in 1996 Right Livelihood Award ontvangen, ook wel de alternatieve Nobelprijs genoemd. Tijdens deze opleiding wordt de kennis verder uitgediept, waardoor je nog beter wordt in je vak en dus je patiënten nog meer te bieden hebt. Er zijn in Nederland slechts ca. 25 homeopaten die deze opleiding hebben gevolgd. Het diploma van deze opleiding is extra, internationaal, kwaliteitskenmerk voor de praktijk.

Bijscholing en werkgroepen:
Jaarlijks volg ik diverse bijscholingen om mijn vakkennis nog verder te vergroten.
Daarnaast zit ik in 2 intercollegiale werkgroepen met homeopaten van de NOKH en de NVKH.