Wat betekent klassiek

Het woord “klassiek” zegt iets over de manier van werken die ik als homeopaat volg.
Een klassiek homeopaat schrijft 1 middel voor dat speciaal bij u past. U krijgt dus maar 1 middel en niet meerdere middelen tegelijk. Daardoor kan goed beoordeeld worden hoe u op dat middel reageert. Aan de hand van uw reactie wordt de behandeling zo nodig aangepast. U als patiënt wordt daardoor beter geholpen.

Als leek kun je niet weten of een homeopaat goed is of niet, zelfs niet als deze is aangesloten bij een beroepsvereniging. Aankloppen bij een klassiek homeopaat geeft meer kans dat de homeopaat zijn/haar vak verstaat.

klassiek

Zelf iets kopen bij de drogist?

Bij de drogist of apotheek kunt u zogenaamde homeopathische zelfzorgmiddelen kopen (dit noemen we complexhomeopathie).
Het nadeel hiervan is dat deze middelen niet speciaal op u zijn afgestemd en meestal is er geen sprake van een (blijvende) verbetering.
Bij meer ernstige en reeds langer bestaande of steeds terugkerende klachten bieden deze middelen dan ook meestal geen oplossing.
Verder is bij langdurig gebruik van deze zelfzorgmiddelen de gedachte “baadt het niet, het schaadt ook niet” niet juist. Het is zinvoller om een afspraak te maken: dat levert u meer op en kost u uiteindelijk minder.