5 goede redenen om voor homeopathie te kiezen

1. Homeopathie pakt uw klacht bij de wortel aan

Symptomen (pijn, etc.) worden niet onderdrukt, maar het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Genezing vindt plaats op alle niveaus: fysiek, mentaal  en emotioneel.

 

 2. Homeopathie kent geen schadelijke bijwerkingen

Homeopathische middelen werken mild en kennen geen schadelijke bijwerkingen. Daarom kunnen ook zwangeren en baby’s gerust gebruik maken van homeopathie. De werking is zacht en geleidelijk maar de resultaten zijn krachtig en langdurig. Homeopathische middelen zijn bovendien niet verslavend. Zoek voor begeleiding een gekwalificeerd klassiek homeopaat.

 

3. Homeopathie werkt goed bij acute EN chronische klachten

Acute klachten zijn over het algemeen snel te verhelpen. Soms zelfs binnen een dag.

Eigenlijk is iedere klacht te behandelen zolang er geen onomkeerbare weefselverandering is.  Wanneer genezing niet mogelijk blijkt, kan een chronisch proces worden stop gezet of vertraagd en kan de pijn verminderd worden.

Het genezingsproces van chronische aandoeningen duurt meestal wat langer. Dit kan variëren van enkele weken tot enige maanden.
Bij ernstige ziektes is homeopathie ook zeer waardevol. Het vertragen van het ziekteproces, het verbeteren van de energie en verminderen van eventuele pijn zijn dan het belangrijkste doel.

 

4. Een homeopathische middel wordt speciaal op u en uw klacht afgestemd

De homeopathische behandeling richt zich altijd op de gehele mens. De homeopaat kijkt namelijk zowel naar uw specifieke klachten als naar uw persoonlijke kenmerken. Een mens is meer dan zijn kwaal of klacht. Daarom stemt de homeopaat het geneesmiddel, de dosis en de frequentie zorgvuldig af op de persoon. Genezing vindt plaats op alle niveaus: fysiek, mentaal en emotioneel. Bij een homeopathische behandeling van een lichamelijke klacht kan iemand zich ook emotioneel beter gaan voelen.

 

5. Homeopathie versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Het immuunsysteem wordt door een homeopathisch geneesmiddel versterkt. Het lichaam is beter bestand tegen acute ziektes en infecties. Terugkerende klachten krijgen minder kans en worden sneller overwonnen.