Kiespijn

Sinds 1,5 week heeft een man (52 jr) een zeurende pijn in de kaak, onder een van zijn kiezen. De pijn wordt steeds erger. Vooral bij eten heeft hij er last van. Het lijkt een ontsteking. Daarnaast heeft hij last van een pijnlijke, stijve nek en een drukgevoel op de ogen. Dankzij het juiste homeopathische middel is de pijn met twee dagen over en wordt hem een pijnlijke tandartsbehandeling bespaard.

Val op het stuitje

Een vrouw (40 jr) valt van de trap en komt daarbij hard terecht op haar stuitje. Ze kan amper lopen en ook als ze zit doet iedere beweging pijn. Haar kopje thee van de tafel pakken is al een probleem. De verwachting is dat ze nog weken nodig zal hebben om te herstellen. Met het passende homeopathische middel voelt ze na een uur al een stuk minder pijn en na 2 dagen heeft ze geen enkele last meer.

Moeilijke ontlasting

Tiem, 7 jaar, is flink geschrokken nadat hij een paar keer ontlasting heeft gehad met pijn en bloed. Dat vindt hij eng en houdt daarom zijn ontlasting tegen, terwijl hij wel aandrang heeft. Dat geeft spanning. Er is al van alles geprobeerd, maar zonder succes.
Zijn moeder vertelt dat hij sinds hij naar school gaat nog wel eens (te) weinig energie heeft. Vooral ’s morgens is hij moeilijk te porren.
Binnen een paar dagen na het middel, durft hij weer gewoon naar het toilet te gaan. Een maand later later houdt hij zijn ontlasting weer tegen. Na herhaling van het middel heeft hij geen klachten meer gehad. Ook zijn energie is verbeterd.

Chronische koortslip

Jordi is 5 jaar en heeft al heel lang een koortslip. Dat is begonnen toen hij ongeveer 1 jaar was. In het begin had hij 1x in de 2 maanden een koortslip, maar het laatste jaar is dat bijna iedere 2 weken. Verder bijt hij op zijn nagels en kan hij nog wel eens blijven hangen in zijn boosheid of frustratie en huilt dan. Na het homeopathische middel gaat het snel de goede kant op met zijn koortslip. De blaasjes zijn in 3 maanden nog 2x terug gekomen, maar door herhaling van het middel waren ze snel weer verdwenen. Nagelbijten doet hij bijna niet meer en met zijn boosheid gaat het een stuk beter.

Hoofdletsel

Een jonge man (23) komt tijdens een voetbalstrijd met zijn hoofd in botsing met een andere speler. Hij moet het veld verlaten omdat hij hoofdpijn heeft en zich niet lekker voelt. Als hij op de bank zit begint hij naar links te zakken en is hij steeds minder aanspreekbaar. Besloten wordt een ambulance te bellen en tijdens het wachten proberen omstanders hem wakker te houden, maar hij zakt steeds verder weg. Hij krijgt kort na elkaar 2 dosis van een homeopathisch middel en als hij in de ambulance ligt is hij weer iets meer aanspreekbaar. Zelf praten kost moeite en hij kan allen maar heel langzaam praten. Hij is heel moe en hij kan niet goed horen en lezen. Zijn linkerarm en –been kan hij niet meer optillen en daarom kan hij niet lopen. Het ziet er best ernstig uit.
Hij krijgt in de volgende dagen nog een paar doses van het homeopathische middel en het herstel verloopt vlot. Na 1 week praat hij weer normaal en kan hij weer lopen. Nog een week later kan hij weer rustig beginnen met zijn voetbaltraining. 3 weken na het ongeval is ook zijn concentratie weer goed.

Hoofdpijn en astma

Luke, bijna 9 jaar heeft regelmatig last van hoofdpijn en van moeheid. Dit is begonnen in groep 2/3 van de basisschool. De hoofdpijn begint tijdens de lessen en ook na school heeft hij er last van. Hij vindt school best leuk. Zijn sommen wil hij per se allemaal af hebben en die moeten ook goed zijn. Na school is hij erg moe.
Verder heeft hij sinds zijn 3e jaar af en aan last van eczeem en hij is benauwd bij regenachtig weer. Als hij een astma-aanval heeft gebruikt hij ventolin.
Hij krijgt een homeopathisch middel en na 2 weken is zijn hoofdpijn een stuk beter en is hij ook veel minder moe. Na 3 maanden krijgt hij het middel nogmaals omdat hij af en toe nog hoofdpijn krijgt als hij zich druk of boos maakt. Daarna gaat het prima. Al die tijd gaat het heel goed met zijn eczeem en astma.
Ongeveer 11 maanden na het eerste consult wordt hij benauwd en een maand later krijgt hij een longontsteking. Hij krijgt een ander middel voorgeschreven en komt zonder verdere klachten de winter door.