Homeopathie, natuurlijk beter

Natuurlijke geneeswijze

stones-548759_1280 1

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert en versterkt. Wanneer het lichaam niet meer in staat is om een bepaalde klacht zelf op te lossen, kan een homeopathisch middel het verstoorde evenwicht weer in balans brengen. Klachten (bijv. pijn) of de veroorzaker van de klachten (virus, bacterie) worden niet onderdrukt, maar uw eigen geneeskracht wordt versterkt.

 

Het juiste homeopathische middel geeft het lichaam als het ware een duwtje in de rug om het probleem zelf op te lossen. In plaats van de symptomen te bestrijden wordt het probleem bij de wortel aangepakt.
Homeopathische middelen werken zacht en geleidelijk, maar de resultaten zijn krachtig en langdurig.

 

 

Unieke benadering

Homeopathie kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar naar de hele mens.
Bij steeds terugkerende of reeds lang bestaande klachten spreken we van een constitutiebehandeling; een behandeling die speciaal op u is afgestemd.

Ieder mens is uniek, zowel in karakter als in de manier waarop klachten zich uiten
Wanneer twee mensen hoofdpijn hebben, blijkt dat er toch (grote) verschillen zijn in bijvoorbeeld de soort pijn, het tijdstip van de hoofdpijn, etc. Ook heeft de ene persoon bij hoofdpijn behoefte aan frisse lucht, terwijl de ander liever in een donkere kamer op bed gaat liggen. De ene hoofdpijn is dus niet gelijk aan de andere. Daarnaast heeft u uw eigen karakter en persoonlijkheid, eet u graag bepaalde dingen of juist niet, bent u een ochtend- of een avondmens en bent u warmbloedig of misschien een koukleum. Kortom, u bent een heel ander mens dan bijvoorbeeld uw buurvrouw. De klassiek homeopaat zoekt dan ook een middel dat precies bij u past. Dit is een opvallend verschil met de reguliere geneeskunde.

Homeopathie kan niet alles oplossen. Soms is een ziekte te vergevorderd of is er sprake van onherstelbare weefselschade. In die gevallen kan homeopathie wel verlichting van de (pijn)klachten en/of vertraging van het ziekteproces bieden.