Homeopathie bij sport

Homeopathie heeft de sporters veel te bieden. Sporters kunnen klachten hebben door overinspanning van de spieren en uiteraard door blessures. Soms geneest een blessure vanzelf, maar dat kost meestal wel de nodige tijd en in die tijd zit de sporter op de bank. Met homeopathie kunnen deze blessures sneller genezen.

homeopathie bij sport1
Daarnaast zijn er de meer ernstige blessures, zoals het in- of afscheuren van banden en pezen, een botbreuk of een hersenschudding. Iedereen kent wel het beeld van een voetballer of atleet die tijdens een sprint plotseling naar de achterzijde van het bovenbeen grijpt. De sprint wordt gestaakt en de sporter stort naar de grond of komt hinkend tot stilstand. Vaak gaat het hier om een hamstringblessure. Een andere bekende blessure is die van de achillespees. Deze overbelastingsblessure zien we regelmatig bij hardlopers. Door overbelasting bij sporten kan ook hielspoor ontstaan. Bij volleyballers en basketballers zien we vooral veel enkelblessures.
sport2

Weer sneller op de been

Bij al dit soort sportblessures kan homeopathie veel doen, bijv. de eerste zwelling die na een blessure ontstaat, snel laten verminderen. Bij een afgescheurde pees kan een kan er soms een operatieve ingreep nodig zijn en bij een botbreuk moet er vaak gips worden aangelegd. Daarna kan de genezing, die toch van binnenuit moet komen, versneld worden met het passende homeopathische middel.