Atopisch eczeem (constitutioneel eczeem) is een hardnekkige vorm van eczeem die vooral voorkomt bij kinderen. Uw kind kan hier veel last van hebben. De huid is rood, schilfert en jeukt. Eén op de vijf kinderen, die naar een homeopathisch arts gaan, komt daar voor atopisch eczeem.

In Nederland is het aantal kinderen met eczeem de afgelopen tien jaar flink gestegen. Onderzoekers van de Charité Universiteit van Berlijn hebben daarom onderzoek uitgevoerd bij de Duitse homeopathische artsen. Hoeveel baat hebben kinderen met deze eczeemvorm bij de behandeling met homeopathie?

 

Sterke vermindering van de jeuk met homeopathie

Homeopathie helpt kinderen met atopisch eczeem en dit herstel houdt stand, zo blijkt uit dit onderzoek. Het ging gemiddeld aanzienlijk beter met zowel de huid als de luchtwegen van de 225 behandelde kinderen. In de eerste drie maanden was de verbetering het grootst. Dertig procent van de kinderen was na een periode van twee jaar nog steeds klachtenvrij. Een kwart van de kinderen had een verbetering van meer van 50%. Ook werden er na twee jaar minder geneesmiddelen met hormonen – zogenaamde corticosteroïden – gebruikt (Witt, Ludtke, et al., 2009 [7]).

Uit: vereniginghomeopathie.nl
Voor de volledige tekst: Klik hier