Een Duitse documentaire over homeopathie en wetenschappelijk onderzoek naar de werking ervan. Deze documentaire met Engelse ondertiteling gaat nader in op de vraag hoe homeopathie kan werken als in het homeopathische middel niets meer gevonden kan worden van de stof waarvan het middel gemaakt is.

ADHD

Bij de universiteit van Bern (Zwitserland) werd een onderzoek gedaan naar de behandeling met homeopathie van kinderen met ADHD. Uit de resultaten bleek dat de kinderen aanzienlijk verbeterden door het speciaal voor hun gekozen middel. 5 jaar na het onderzoek neemt 90% van de kinderen alleen nog homeopathische middelen of heeft helemaal geen medicatie meer nodig. De overige kinderen gingen door met reguliere medicatie en bij hen was sprake van een verslechtering van de ADHD.

Onderzoek homeopathie planten

Ook werd een een onderzoek gedaan met waterlinzen (eendenkroos) . Dit waterplantje reageert snel een meetbaar op de geringste aanwezigheid van schadelijke stoffen in het water. In het instituut voor biologische landbouw in Zwitserland werd onderzocht of dit plantje reageert op een homeopathisch middel waarin geen moleculen van de oorspronkelijke stof meer aantoonbaar zijn.

Eerst werden de plantjes ziek gemaakt met arsenicum, waardoor de groei achteruit ging. Een deel van de planten werd vervolgens in gewoon water gezet en een ander deel in water waarin het homeopathische middel arsenicum album was opgelost. De onderzoekers wisten daarbij niet welke glazen schaaltjes alleen water bevatten of water met het homeopathische middel. Na zes dagen bleek dat de plantjes in water met het homeopathische middel veel beter groeiden dan de planten die in gewoon water waren gezet.